Sunucu konsolunda hata görünmemesi, dışarıdan erişilebildiği anlamına gelmez. Uygulama yalnızca yerel ağ adresine bağlanmış olabilir veya yönlendiricide doğru port, protokol ya da hedef cihaz seçilmemiş olabilir.
Adım adım kontrol
- Sunucu ayarındaki dinleme adresini kontrol edin. Mümkünse yalnızca bilgisayarın yerel IP adresine sabitlemek yerine uygulamanın önerdiği tüm arayüzleri dinleme seçeneğini kullanın. Rastgele bir herkese açık adres yazmayın.
- Sunucunun kullandığı port numarasını not edin ve yönlendiricide aynı portun, sunucuyu çalıştıran cihazın güncel yerel IP adresine yönlendirildiğini doğrulayın.
- Hem oyun sunucusu hem de yönlendiricide TCP veya UDP gereksinimini kontrol edin. Yanlış protokol seçimi, port açık görünse bile bağlantının tamamlanmamasına neden olabilir.
- İşletim sistemi güvenlik duvarında yalnızca ilgili uygulama veya port için gerekli izin kuralını oluşturun. Güvenlik duvarını tamamen kapatmayın.
- Aynı ağdaki bir cihazla yerel IP üzerinden, farklı bir ağdaki cihazla ise dış erişim adresi üzerinden deneme yapın. Yerel bağlantı çalışıyor, dış bağlantı çalışmıyorsa sorun genellikle port yönlendirme, üst yönlendirici veya internet sağlayıcısının ağ yapısıyla ilgilidir.
Sunucunun yerel IP adresi değişiyorsa port yönlendirme kısa süre sonra bozulabilir. Yönlendiricide cihaz için DHCP rezervasyonu kullanın veya sunucu makinesine uygun, çakışmayan bir yerel adres tanımlayın. Ayrıca sunucu yeniden başlatıldığında doğru portta dinlemeye başladığını konsol kaydından kontrol edin.
Oyunculardan parola, yönetici hesabı veya özel bağlantı bilgisi istemek yerine yalnızca aldıkları hata mesajını ve bağlantının yerel ağda mı dış ağda mı başarısız olduğunu sorun. Böylece erişim bilgilerini açığa çıkarmadan sorunun ağ mı, sunucu ayarı mı olduğunu ayırabilirsiniz.